Nu äre dags!!

Nu börjar man förstå att det är sommar i antågande.Å hur vet man det? Jo nu är det sjösättning av alla möjliga båtmodeller. Dom är korta och långa, smala och breda,motor eller segel,det är bara att välja.
Visst är väl sjöfolk lite tokiga men på ett roligt sätt.
Nu börjar en tid som är härlig men samtidigt jobbig.Man är så trött när man varit ute en helg att det första man gör när man kommer hem på söndag eftermiddag det är att ta en sovstund.
Skit i packningen,den får vänta nu är det sängen som gäller!!Efter sovstunden blir det ofta en pizza till middag för ingen orkar laga mat. fast det enda man har gjort i båten så är det att ÄTA. Man gör inget annat.
Jo visst gör man det,man solar,tar sig ett glas vin,surrar med folk och ÄTER. Men det är så gott allting.Något som man måste se till att alltid ha i kylskåpet om mia å malin är med så är det båtkorv.Det äter dom på längden å på tvären.
Det är tur vi har två kylskåp i båten när mina hungriga matroser och kaptenen blir griniga.Maten är ju en ganska stor del av nöjet att vara på sjön.Man säger ju att sjön suger och det stämmer verkligen.

Idag har väl dom flesta fått sina båtar i böljan men våran Kajsa II hon står tryggt i sitt lilla båthus. Fast man kan nog lika gärna vänta en vecka eller två tills det blir mer plusgrader på natten. Sen är det bara att kasta loss och bege sig ut på dom stora haven!! Skepp å hoj alla vänner!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0