I´m back!!!

Ja nu är det slut på semestern men det känns helt ok att börja jobba igen. När man har ett jobb man trivs med så har man inte den där känslan av att magen gör uppror dagen innan man ska börja. Här är dom så glada och positiva att se en igen så man kan inte än att le när man kommer innanför dörren.
Jaha, vad har man då gjort på ledigheten? Det har kan man säga blivit en kompott av lite av varje. Åkt med stora båten till Helsinki å sett en massa ouppfostrade japaner som borstar tänderna där man fyller på dricka, tränger sig före i kön, tar sig en smakbit lite här å där. Jodå, dom har inge vett å etikett dom där små kamera smattrande människorna. Den bara att dom tar sån j-la plats dom där småa japsen. Fast dom är ju roliga att titta på.
Shoppade en massa godsaker förstås å nån klätrasa vart det.
Ja sen så vart det båtmodell mindre som fick komma ut på en tur. Mycket mysigt att bara puttra upp över kusten. Bara fisa å må gott. Fast vädret var inte på vår sida men det är ju bara att gilla läget å chilla. det är bara skönt å ta dagen som den kommer å regnar det så drar man upp täcket till näsan å somnar om till framåt tolv, mm skitmysigt kan jag lova.

Få se,HSS som firade 150 år å parkfest me Nordman vart det ju oxå. Ja han är ju faktiskt skön Nordman när han står på scen. Han måste vara rädd för att ramla framåt för han står ju me lätt böjda knän å lutar sig bakåt när han sjunger. Han kanske är framtung å därför försöker hålla jämnvikt. Hss middagen var ju lite långrandig med en massa gubbar som skulle prata om helt oväsentliga saker,gäsp, den ene tråkigare än den andre. Tur att ordförande är en käck liten man. Det ingick även kaffe å kaka efter maten å då trodde ju vi att det skulle vara en riktig gobit men tji fick vi. En liten brun kaka me 2 sockerpärlor på så vi gissade att det va Dollarkakor men då säger tjejen som serverade att det faktiskt va Servera kakor,dom tar allt kaffebröd därifrån. Ja va då inte smakade kakan nå godare för de å inte vart det nåt mer pärsocker på den heller så de sa!! Tror faktiskt att kakorna från Dollarstore är godare men bara kanske!

I helgen som tillbringade jag å malin i Stockholm. Jodå vi väljer dom varmaste dagarna att spendera i affärer å till att gå 500 mil å jag kan lova att this boots are not made for walking. Det gick inte att ha skor på sig å inte heller att gå barfota för fotsvetten formligen frätte sönder fötterna. Ja men nog om att det va varmt.
Stället vi bodde på låg nästan i slutet av Svea vägen så det va bara att hitta rätt tunnelbana å sen försöka hitta rätt å de va inte lätt när man kommer från Norrland kan jag lova. Efter mycke möda så stod vi äntligen där å fick våran rums nyckel.
Snacka om att man kan hålla sig för skratt när man öppnar dörren å ser rymden där inne.
Det gick in en dubbelsäng på bredden å längden på rummet var max 4 meter plus att fönstret inte gick att öppna så då kan ni tänka er vilken bastu vi bodde i. Ja fredagen ägnades åt shopping tlls affärena stängde och åter till bastun. Vi satt ute innan det var dags att sova å tittade på riktiga stockholmsraggare. Sömnen ville inte infinna så jag föreslog att vi skulle gå bort på Hard Rock Cafe å ta nåt att dricka. sagt å gjort på me kläderna åsså var vi ute å traskade igen,ajaj mina fötter. Vi köper en cider å hittar ett ledigt bord där vi sätter oss och avnjuter den kolsyrelösa drycken, mumma. Då har en servitris mage å komma fram å fråga om vi åt eller bara drack, vi dricker svara vi. På denna sida så äter man för ska man bara dricka så för man sitta på den andra sidan ingången. Två stycken som sitter och ser ut som bortkommna bävrar å dricker, ja men ni kan ju tänka er hur rolig måste inte vi sett ut när hon säger detta på engelska till oss. Meen vi fick sitta kvar tills dom behövde bordet men då känndes det som alla nollåttor tittade på oss så vi bytte sida å fortsatte dricka våran cider som inget hade hänt.
Lördagen körde vi igång igen me shopping å shopping å shopping. Hem å duschade å ut igen. Vi skulle till Grönan å träffa en klasskompis å hennes mamma där. Sen naturligtvis skulle vi ju se sommarkrysset med dom andra tusentals som haft samma tanke som vi. Jodå det vart en trevlig kväll men skönast var nog att få lägga sig i sängen till slut.
Söndagen va lite seg men det var bara att bita ihop å packa för hemresa. Vi tillbringade tiden innan bussresan med ? Jodå lite shopping men bara lite för det var som om fötterna redan tagit bussen å åkt hem. Men till slut satt vi i bussätena riktade mot norr. Borta bra men hemma bäst. Det hände en hel del massa tok som jag kan ta en anna gång. En fråga ,hur vet man om rulltrappan går upp eller ner när den står stilla??Hahaha gråga malin, hon vet hur man kollar det.

Till sist, försök vara positiv och ta vara på ditt liv för det kan ändras över en natt. Ingen ide att sura å gnälla det är bara du som kan ta tag i ditt liv, ingen annan kan göra det åt dig!!

RSS 2.0